Przejdź do treści

Rodzaje produktów

MIĘSO SUROWE

– korpus ze skrzydłami
 
– filet
 
– noga
 
– żołądki
 
– wątroba
 
 
– mięso b/s z uda kurczaka
– mięso z/s z nogi z kaczki
– mięso mielone z nogi z kurczaka
 

GARMAŻ

Roladki z kurczaka : mięso z uda kurczaka bez kości, nadziewane farszem ze zmielonego mięsa udowego z kurczaka z dodatkiem naturalnych przypraw smakowych, z zewnątrz posypane przyprawą paprykową i suszoną natką pietruszki.

Masa 1 szt.

Ok 200g

Opakowanie jednostkowe

6 szt / 30 szt

Waga opakowania

Ok 1 kg / 5 kg

Termin przydatności do spożycia

Do 6 dni

Temperatura pieczenia

Ok 200 °C

Czas pieczenia

ok. 45 minut

Temperatura przechowywania

0 – 4 °C



Roladki z kaczki : mięso z nogi z kaczki bez kości nadziewane farszem ze zmielonego mięsa gęsiego połączone z naturalnymi przyprawami i suszoną żurawiną lub śliwką.

Masa 1 szt.

Ok 250g

Opakowanie jednostkowe

4 szt

Waga opakowania

Ok 1 kg

Termin przydatności do spożycia

Do 6 dni

Temperatura pieczenia

Ok 200 °C

Czas pieczenia

ok. 100 minut

Temperatura przechowywania

0 – 4 °C

 

Roladki z indyka : udo indycze bez kości faszerowane mielonym mięsem z gęsi z dodatkiem naturalnych przypraw i suszonej żurawiny. Rolady odpowiednio przyprawione z zewnątrz kompozycją przypraw smakowych z rożna.

Masa 1 szt.

Ok 700g

Opakowanie jednostkowe

2 szt

Waga opakowania

Ok 1 kg

Termin przydatności do spożycia

Do 6 dni

Temperatura pieczenia

Ok 200 °C

Czas pieczenia

ok. 75 minut

Temperatura przechowywania

0 – 4 °C


Temperatura przechowywania – 0-4*C

Zmielone mięso drobiowe bez dodatku tłuszczu i przypraw

– na kotlety
– na devolay
 

Opakowanie jednostkowe

500 g

Termin przydatności do spożycia

Do 6 dni

Temperatura przechowywania

0 – 4 °C


Temperatura przechowywania – 0 do 4*C
 

DLA GASTRONOMII

Farsz z gęsi do pasztetu : produkt o wyjątkowym smaku gęsiny, wykonany w 100% z surowców z gęsi o wysokiej zawartości witaminy K ze względu na duży udział procentowy wątroby z gęsi. Produkt w postaci surowej przygotowany do bezpośredniego poddania obróbce termicznej po przełożeniu do odpowiedniej formy.
Pakowany w pojemniki gastro (1/2 GN) tj 5 KG
 
Farsz z gęsi mięsny -: 70% mięsa z gęsi i 29% mięsa drobiowego o strukturze średnio i grubo rozdrobnionej, wymieszanego z naturalnymi przyprawami, stanowi farsz do nadziewania w osłonki/jelita jako kiełbaski lub do pieczenia w metalowych lub porcelanowych naczyniach. Produkt można również ugotować lub sparzyć  w gorącej parze, po czym nadaje się do krojenia w plastry lub kostkę.
Pakowany w pojemniki gastro (1/2 GN) tj 5 KG.

Pozyskany z sadła gęsiego, bez żadnych przypraw i innych dodatków, idealny do pieczenia, smażenia oraz jako smarowidło. Produkt w 100% z gęsi, pakowany po 5 kg.

GRUPY KLIENTÓW:

  1. Odbiorca hurtowy
  2. Odbiorca detaliczny
    – sklepy mięsne (delikatesy)
    – gastronomie