• Polski
  • Angielski
  • Francuski

Drobgen

Tuchlino 127
83-340 Sierakowice
telefon: +48 58 681 93 77

powrót do listy » Garmaż pierogowy

Pierogi domowe

Jeśli chcesz powrócić do smaków z dzieciństwa, do pierogów, które robiła twoja babcia, to dobrze trafiłeś.
Ciasto, z którego wyrabiane są pierogi nie jest poddawane masowej produkcji. Wyrób ciasta pierogowego opiera się na domowej recepturze i to według niej przygotowywane są odpowiednie składniki i proporcje potrzebne do produktu.
Kolejną zaletą garmażu pierogowego jest to, iż ich produkcja jest ręczna. Do farszy jak również do ciasta nie używa się zbędnych dodatków i wypełniaczy. Nie ma mowy również o żadnych konserwantach.
Tak, więc macie Państwo typowo domowy produkt, którym możecie się delektować i odżywiać.
Poza tym farsze przygotowywane są również na zasadach kuchni domowej; pierogi z kapustą i grzybami to drobno posiekana kapusta kiszona z dodatkiem kapusty słodkiej, cebulki, grzybów leśnych bądź pieczarek i przypraw.
Pierogi ruskie- ugotowane ziemniaki, zmieszane z twarogiem i przyprawami.
Pierogi ze szpinakiem- ugotowany szpinak z twarogiem plus przyprawy.
Pierogi z mięsem- drobno zmielone przyprawione mięso drobiowemu lub wołowe.
Uszka (danie świąteczne) - małe pierożki połączone ze sobą dwoma końcami z nadzieniem z kapusty z grzybami
- pierogi z serem (słodkie)
- pierogi z jabłkiem
- pierogi z truskawkami (w sezonie)
- pierogi z jagodami (w sezonie)
Do pierogów na słodko można stosować słodkie sosy owocowe bądź jogurtowe.
Pierogi leniwe, kopytka, krokiety z kapustą i grzybami to również wyśmienita propozycja na główne danie. Surówka plus dowolny sos dopełniają pełnowartościowy posiłek.

Przedstawiona oferta ma charakter informacyjny, wszystkie podane wartości są orientacyjne.